ShippingWatch

NGO til EU: Prioriter europæisk ophugning

Otte europæiske skibsophugggere har underskrevet en bekymringsangivelse til EU, fordi de frygter effekten af lovgivning foreslået af kommissionen, som i dag onsdag skal diskuteres i Bruxelles af Europa-parlamentets miljøkommite.

Otte europæiske skibsophuggere har underskrevet en bekymringsangivelse fra NGO'en Shipbreaking Platform om de negative effekter for industrien af, at EU åbner for øget eksport af udtjente fartøjer til Asien. Det fremgår af en meddelelse fra NGO'en Shipbreaking Platform.

"Vi, medlemmer af det europæiske erhvervsliv, udtrykker dyb bekymring over Europa-kommissionens forslag til forordning om ophugning af skibe. De europæiske industrier, der er forbundet med skibsreparation, skibsophugning og sekundære metaller udvindingen og forarbejdning vil blive beskadiget af EU-regler, der fremmer genvindingsindustrien i ikke-OECD-lande uden hensyntagen til de europæiske arbejdspladser og metalressourcer, der vil blive mistet som følge heraf," skriver de otte skibsophuggere, hvoraf en af dem er danske Smedegaarden.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs