ShippingWatch

EU-lande nedtoner sanktioner i nye ophugningsregler

Danmark er tilhænger af nye skrappe regler for ophugning af skibe, og at reglerne skal træde i kraft med det samme. Det sidste nyder ikke udbredt støtte i EU, og rederne har også nogle forbehold.  

EU-Kommissionen synes ikke at komme igennem med skrappe sanktioner over for redere i forbindelse med nye regler for ophugning af skibe. Til gengæld vurderes et stort flertal af medlemslandene at støtte Kommissionens forslag om, at EU-landene skal vedtage regler for skrotning og ikke vente på IMO.   

Store bøder til skibsredere, der har solgt et skib videre til en ny ejer, som efterfølgende og inden for et halv år sælger skibet til ophugning på faciliteter, der ikke opfylder EUs krav, var ellers en af konsekvenser af EU-kommissionens planer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs