ShippingWatch

Testsystem til ballastvandrensning er næsten alene på markedet

Litehauz'  nye system til test af rensningsniveuaet for ballastvand er et ud af kun to systemer på verdensplan, som er klar, når et marked på op mod 60.000 systemer åbner sig. Derfor tror Litehauz på en millionomsætning og 40 nye jobs inden for fem år.

Foto: DFDS

Når systemer til rensning af ballastvand bliver påkrævet om få år i forbindelse med Ballastvandkonventions ikrafttræden, bliver det vigtigt at måle, om systemerne rent faktisk renser ballastvandet i tilstrækkelig grad. Her kommer Litehauz ind i billedet, da underleverandøren er ved at udvikle et måleinstrument, som kan afsløre rensningsgraden for ballastvand.

Litehauz fik i sidste uge støtte på 3,4 mio. kr. fra Fornyelsesfonden til udviklingen af systemet, som allerede har modtaget 0,5 mio. kr. fra "Partnerskab om Ballastvand," et samarbejde mellem Den Maritime Fond og Miljøministeriet. Da ethvert system til rensning af ballastvand skal bruge et kontrolapparat, regner Litehauz med et marked på op mod 60.000 skibe, der skal bruge deres instrument.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs