ShippingWatch

Leverandører og værfter efterlyser bedre adgang til kapital

Det maritime vækstteam anbefaler en genåbning af den tidligere CIRR-ordning i lighed med lande som Norge og Tyskland. Nemmere adgang til kapital  vil forbedre mulighederne for at tilbyde finansiering til udenlandske skibsværfter.

Foto: Hempel

Virksomheder i Tyskland, Norge og en lang række andre lande, som danske virksomheder konkurrerer med, kan tilbyde finansieringsløsninger baseret på et renteniveau, der ligger under det niveau, virksomheder i Danmark er i stand til at tilbyde. Flere lande har en renteudligningsordning, en såkaldt CIRR, der følger statsrenten, og som regeringens maritime vækstteam foreslår indført i Danmak

"For den maritime udstyrs- og serviceindustri har Eksport Kredit Fonden (EKF) en central rolle i forhold til at afdække finansielle risici i forbindelse med eksport. Det ville derfor styrke disse erhverv, såfremt der udvikles finansieringsredskaber hos EKF, som er tilpasset maritime behov, eksempelvis i form af finansieringsinstrumenter til retrofitting af skibe. På trods af, at EKF i dag har betydelige, relevante aktiviteter, skaber det en udfordring, at den tidligere renteudligningssordning (CIRR), i EKF er lukket," skriver det maritime vækstteam i sit udspil.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs