ShippingWatch

Norske skibsværfter vælter sig i nye ordrer

Sommeren 2012 er skelsættende for de norske skibsværfter, der svømmer i nye ordrer fra den boomende nationale olieindustri. 24 nybygninger til en samlet værdi af 9,4 milliarder NOK er det blevet til hidtil i løbet af sommeren.

Foto: Hempel

Danske underleverandører lever godt af den ekspansive norske offshore industri, det gælder både Maersk Drilling og det gælder virksomheder og værfter i de to maritime klynger i Frederikshavn og Esbjerg. Men de norske skibsværfter lever rigtig godt af opturen i den norske olie- og gasindustri, viser nye tal, der er offentliggjort i Dagens Næringsliv.

Blandt de store aftagere af ordrer er Kleven Maritime og STK OSV Holding, som ifølge den norske erhvervsavis beregninger står for hhv. 3,1 mia NOK og 2,6 mia NOK af den samlede ordreindgang, som er opgjort til 9,4 mia NOK hidtil denne sommer.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs