ShippingWatch

Fayard: Store værftsfaciliteter slår igennem i 2013

"I 2013 skulle vi gerne være i stand til at få yderligere udbytte af vores øgede faciliteter. På den baggrund vil forventningerne til 2013 være stigende i forhold til 2011 og 2012," siger adm. direktør Thomas Andersen, Fayard, til ShippingWatch.

Effekten af de nye og stærkt forøgede faciliteter på Lindøværftet,  som gør Fayard til en europæisk aktør, forventes for alvor at slå igennem i løbet af 2013. Derfor skruer værftets ledelse op for forventningerne næste år i forhold til såvel 2011 og 2012. Det oplyser Fayards adm. direktør og ejer Thomas Andersen til ShippingWatch.

"I 2013 skulle vi gerne være i stand til at få yderligere udbytte af vores øgede faciliteter. På den baggrund vil forventningerne til 2013 være stigende i forhold til 2011 og 2012," siger Thomas Andersen, der mandag meddelte, at værftet har fået en ny ordre frra Maersk Drilling på opgradering af boreriggen Maersk Resolute i forlængelse af tidligere hovedentrepriser på Mærsk Guardian og Mærsk Giant.

"Vores basisforretning er reparationer, vedligehold og ombygninger, og det er her, vi fortsat forventer, at vores hovedbeskæftigelse vil være. Jack-up markedet er også et marked, som vi forventer vil bidrage positivt til beskæftigelsen fremover. Vi er ved at manifestere os som en af de faste aktører på jack-up markedet," siger Thomas Andersen, der også fremhæver Fayards nye samarbejde med Wärtsila Danmark  som væsentligt de kommende år.

Foto: Foto: Carsten Andreasen
Foto: Foto: Carsten Andreasen
 

Fayard har tidligere i år genåbnet den store Dok 3 på det tidligere Odense Staalskibsværft, der var byggeplads for de største skibe til A.P. Møller - Mærsks flåde. Alt i alt råder Fayard i dag over nogle af de største værftsfaciliteter i Europa. De nye faciliteter opfylder alle krav fra skibe, platforme og borerigge. Værftet har fire tørdokke med kapacitet til skibe på op til 500.000 DWT.

"Lige nu er vores ordrebeholdning rimelig, når vi tager shippingmarkedet generelt i betragtning," siger Thomas Andersen, der i lighed med andre danske leverandører har et betydeligt kundegrundlag i Norge:

"Vi er naturligvis afhængig af markedet  i Norge, men det er ikke sådan, at vi bliver sårbare såfremt dette marked skulle vise sig at gå i negativ retning."

Fayard vinder ny ordre fra Maersk Drilling 

Wärtsilä i tæt samarbejde med Fayard

Tyske Østersø-værfter i alvorlig krise

Fayard genåbner Lindøværftets kæmpedok  

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs