Tyske Østersø-værfter i alvorlig krise

Værfterne i Stralsund og Wolgast har brug for en massiv kapitaltilførsel, hvis værfterne skal overleve. Delstatsregeringen i Mecklenburg er parat til at træde til, hvis EU-Kommissionen giver tilladelse til statslig krisehjælp. Værfterne har ordrer for 1,3 mia. USD.
Foto: Ole Lind
Foto: Ole Lind

Den tyske skibsværftsgruppe P+S kæmper for livet og har brug for en massiv kapitaltilførsel, oplyste flere ministre i delstaten Mecklenburg-Vorpommern tirsdag.

Det er Østersøværfterne i Stralsund og Wolgast, der er i alvorlige finansielle vanskeligheder, siger økonomiminister Harry Glawe og premierministeren Erwin Sellering i følge Lloyd's List. De er parate til at komme værftet til undsætning i form af statsgaranterede lån og opfordrer delstatsregeringen, banker, ejere, ledelsen og de ansatte på værftet til at bidrage til en redningsplan for skibsværfterne. Delstatsregeringen pointerer dog, at enhver form for finansiel støtte til værftet skal godkendes af EU-Kommissionen, og at regeringen i løbet af denne uge vil mødes med embedsmænd i Bruxelles for at drøfte mulighederne for at bistå værftet.

Værftsgruppen har i øjeblikket en ordrebog til en samlet kontraktværdi på 1,3 mia. USD, og koncernen forhandler lige nu om yderligere ordrer, oplyste værftet tirsdag.

Lige nu afventer værftgruppen et udspil fra Scandlines, der vil kræve kompensation for forsinkelser ved levering af to nye færger til rederiet.

 

Kamp om ordrer fra Nordsøen optrappes 

Orskov forventer øget konkurrence fra ærkerival  

Fayard genåbner Lindøværftets kæmpedok  

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også