ShippingWatch

Kuehne + Nagel fik "utilfredsstillende" kvartal

Kuehne + Nagel kom ud af årets første kvartal med et sæt resultater, der var "utilfredsstillende" ifølge selskabets egen ledelse.

Det skyldtes især stigninger i omkostningerne og lavere overskudsgrad i fragtformidlingen - og så hjalp det ikke, at der kom en bøde på 65 mio. sfr. (400 mio. kr.) fra EU-kommissionen oven i hatten.

- I første kvartal måtte vi døje med en række skadelige faktorer. Vores investeringer i vækstfremmende initiativer gav væsentlige stigninger i udgifterne. Vi vil modarbejde denne tendens med streng omkostningsstyring og tiltag for at forbedre produktiviteten. Desuden faldt overskudsgraden indenfor sø- og luftfragt. Endvidere var der store engangsudgifter på grund af en høj kartelbøde. Ikke desto mindre havde vi mere vækst en markedsgennemsnittet, opsummerer K+N's topchef Reinhard Lange.

Omsætningen steg marginalt til 4834 mio. sfr. i kvartalet mod 4820 mio. sfr. i første kvartal af 2011. På bruttoresultatniveauet var der også en lille fremgang, men driftsresultatet og bundlinjen dykkede.

Således var der kun et overskud på 133 mio. sfr. (823 mio. kr.) på bundlinjen mod 155 mio. sfr. i samme periode året før.

Divisionsmæssigt så det bedst ud for søfarten, hvor K+N opnåede en volumenvækst på 9 pct. mod en global vækst på mellem 3 og 4 pct. Til gengæld betød blandt andet de lavere rater på havet, at driftsresultatet dykkede 15 pct. i divisionen.

RITZAU FINANS

DSV får bøde på 379.000 euro af EU i kartelsag

Damco: Maersk Line er kunde som alle andre

Fremgang hos Kuehne + Nagel  

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs