ShippingWatch

Nina Østergaard Borris tager over som topchef for USTC

Den fynske milliardær Torben Østergaard-Nielsen overlader posten som topchef for USTC til datteren Nina Østergaard Borris. ”En fælles beslutning i ejerskabet,” siger Østergaard-Nielsen til avis.

Nina Østergaard Borris tager over som topchef for USTC-koncernen fra sin far Torben Østergaard-Nielsen. | Foto: PR / USTC

Nina Østergaard Borris er ny topchef for United Shipping & Trading Company (USTC) – en post som hun overtager fra sin far Torben Østergaard-Nielsen, skriver Børsen.

Den 67-årige Torben Østergaard-Nielsen vil fremover være arbejdende bestyrelsesformand, skriver Børsen.

Torben Østergaard-Nielsens anden datter – Mia Østergaard Rechnitzer – er desuden blevet en del af direktionen med ansvar for corporate governance, skriver Børsen.

“Det er en fælles beslutning i ejerskabet, at Nina tager ceo-rollen, mens Mia bliver cgo,” siger Østergaard-Nielsen til avisen.

Allerede sidste år rykkede Mia Østergaard Rechnitzer ind i ledelsen med stillingen Head of Corporate Governance med direkte reference til Torben Østergaard-Nielsen.

Foto: USTC
Foto: USTC

Udpegelsen af den 38-årige Nina Østergaard Borris sker efter, at den fynske milliardær Torben Østergaard Nielsen i de senere år har sat gang i et generationsskifte i koncernen, der blandt andet rummer Bunker Holding, Dan-Bunkering, Uni-Tankers og SDK Freja.

Nina Østergaard Borris var i forvejen en del af direktionen i USTC, som hun blev en del af i 2020, hvor hun blev COO med ansvar for forretningsoptimering og forretningsudvikling. Inden da var hun del af Bunker Holding som executive assistent og ansvarlig for opkøb og fusioner.

Der er vækststrategier for alle vores selskaber.

Nina Østergaard Borris, ny CEO for USTC, i interview med ShippingWatch i 2021

I et interview med ShippingWatch sidste sommer fortalte Nina Østergaard dengang om fremtidsudsigterne for den fynske koncern.

”Der er vækststrategier for alle vores selskaber. Det er ikke et mål i sig selv, at nogle forretninger skal blive større end Bunker Holding, men alle selskaber skal vokse, og det inkluderer opkøb,” sagde Nina Østergaard Borris dengang og tilføjede:

”Bunker Holding har en strategi om at vokse, og fortsat være markedsledende. Der er ingen plan om, at vi skal finde noget, der skal være større end Bunker Holding.”

USTC-koncernens største ben er dog fortsat bunker-forretningen i form af Bunker Holding, der er verdens største leverandør af skibsbrændstof.

Bunker Holding blev sammen med dets topchef Keld R. Demant og datterselskabet Dan-Bunkering sidste år dømt for at have overtrådt EU’s sanktioner med levering af skibsbrændstof, der endte i Syrien.

En dom, som ikke blev anket til Landsretten.

Østergaard-Nielsen i telefonaflytning: ”Vi taber sagen med et brag”

Med næste generation i topledelsen skal USTC op i en ny skala

Datter rykker ind i topledelsen af familieejet USTC-koncern

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs