ShippingWatch

Medie: Samsung vil ikke byde på sydkoreansk værft

Hovedejeren i Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, Korea Development Bank, har tidligere opfordret Samsung til at byde på værftet. Men det har Samsung ikke tænkt sig, lyder det nu.

Foto: /ritzau/AP/Kim Dong-min

Salget af Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering i Sydkorea kommer til at ske uden et bud fra Samsung Heavy Industries.

Den største aktionær i Daewoo, Korea Development Bank, har ellers tidligere meldt ud, at man har opfordret konkurrenten Samsung til at byde på værftet, som også Hyundai Heavy Industries har budt på. Men det afviser Samsung Heavy nu at have intentioner om.

Det skriver Yonhap News.

Det betyder, at fusionen kan blive en realitet uden et modbud, som Korea Development Bank ellers havde ønsket. Handlen sker fordi Korea Development Bank har sat sin ejerandel på 55,7 pct. til salg.

Allerede i slutningen af januar underskrev statsejede Korea Development Bank en hensigterklæring om, at banken ville sælge sine aktier i værftet til Hyundai Heavy Industries. Handlen forventes nu at kunne afsluttes endeligt i marts.

Ansatte kræver jobgaranti efter sydkoreansk værftsfusion

Hovedejer af sydkoreansk storværft giver betinget ja til salg

Hyundai Heavy bekræfter bud på konkurrent 

Mere fra ShippingWatch

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs