ShippingWatch

Ansatte kræver jobgaranti efter sydkoreansk værftsfusion

Hyundai Heavy Industries' medarbejdere vil have en jobgaranti af ledelsen, hvis de skal støtte op om en fusion med konkurrenten Daewoo Shipbuilding & Marine Enigneering.

Foto: /ritzau/AP/Lee Jin-man

Medarbejderne på det store sydkoreanske værft Hyundai Heavy Industries kræver en jobgaranti, hvis de skal støtte op om en fusion med konkurrenten Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering.

Nyhedsbureauet Yonhap News skriver, at de ansatte er bekymrede for deres jobsikkerhed efter en eventuel fusion. De har derfor bedt om en garanti for deres arbejdspladser, skriver mediet.

"Forholdet med arbejderne og ledelsen kan gå fra dårligt til værre, hvis ledelsen skubber på for fusionen uden at garantere de eksisterende arbejdspladser," skriver fagforeningen for arbejderne på Hyundai Heavy i et nyhedsbrev, som Yonhap citerer fra.

Det er den statsejede bank Korea Development Bank, som vil af med sit ejerskab af DSME.

Banken har angiveligt også bedt et andet landets store skibværfter Samsung Heavy Industries om at komme med et bud.

Den sydkoreanske værtsindustri var for år tilbage i alvorlige økonomiske problemer og modtog flere hjælpepakker fra staten. En støtte som har mødt kritik i Japan og Europa, hvor man mener, at regeringen holder hånden under sin skrantende shippingindustri.

Hovedejer af sydkoreansk storværft giver betinget ja til salg

Hyundai Heavy bekræfter bud på konkurrent

Sydkorea tilbyder værftsindustrien ny stor hjælpepakke

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere