ShippingWatch

Sydkoreansk storværft vil øge overskud gennem besparelser

Den sydkoreanske værftsgruppe DSME nedbragte gæld og fortsatte med besparelser i første kvartal, skriver mediet Pulse. Driftsresultatet steg, selvom både salg og bundlinje gik tilbage.

Foto: /ritzau/AP/Kim Dong-min

Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) fortsatte arbejdet med at reducere gæld og nedbringe omkostningerne i årets første kvartal.

Ifølge mediet Pulse steg driftsoverskuddet til 298,6 mia. won, svarende til 276,7 mio. dollars. Dog faldt salget med 17,6 pct. til 2,26 trillion won, mens nettoresultatet faldt 3,1 pct. til 226,3 mia. won (210,24 mio. dollars).

Ligesom den øvrige værftindustri i landet har også DSME været i store økonomiske vanskeligheder de seneste år. Derfor har de store værfter i landet alle været igennem store redningsplaner, hvor dele er solgt fra, og medarbejdere er blevet fyret i tusindvis.

Det er også en fortsat restrukturering, der har ført til et stigende driftsresultat for DSME. Selskabet har i løbet af perioden reduceret omkostninger og gælden, fremgår det.

"Selskabet vil fortsætte bestræbelserne på at øge overskuddet ved at reducere omkostningerne og øge produktiviteten," siger en talsmand fra selskabet ifølge det sydkoreanske medie.

I et interview med Tradewinds fortalte CEO Jung Sung-Ieep sidste år, at værftsgruppen vil stoppe med at have stort fokus på offshore i fremtiden og i stedet satse på handelsskibe.

Ifølge Pulse faldt gældsgraden til 234 pct. fra 283 pct. fra slutningen af december til udgangen af marts. En nylig aftale med norske Hunter om VLCC'ere har betydet, at den totale ordrebog i år indtil videre er på 2,6 mia. dollars, skriver mediet. Det svarer til 36 pct. af det årlige salgsmål på i alt 7,3 mia. dollars.

Norske Hunter udvider ordrebog på supertankere

Sydkoreansk storværft ud med første overskud i årevis

Avis: DSME ændrer strategi og skruer ned for offshore

Tidligere DSME-chef får seks års fængsel for svindel

Forsiden lige nu

Outsideren Zim fik større underskud i første kvartal

Containerrederiet Zim, der som et af de få er uden for en alliance, fik et større minus i første kvartal i år end året før. Tre ting får skylden fra ledelsens side, der ellers er optimistisk på grund af større fragtmængder.

MSC får overraskende godt resultat i Nordeuropa

MSC Scandinavia, der dækker vigtige områder som Rusland, Skandinavien og Østeuropa, har fremlagt et overraskende godt resultat i 2017. Selskabet er det eneste hos Maersk Lines alliancepartner, MSC, der offentliggør regnskaber.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere