ShippingWatch

Rolls-Royce i dialog om frasalg af del af marineselskab

Motorproducenten og storleverandør til shippingindustrien Rolls-Royce vil frasælge en mindre del af sin marineforretning i Norge. Det drejer sig om produktionen af styremaskiner.

Foto: Rolls Royce PR

Rolls-Royce vil af med en bid af sin marineforretning og er nu i dialog med potentielle købere, skriver det norske medie Sysla.

Mediet fortæller tirsdag, at Rolls-Royce forsøger at sælge en mindre del af sin marineforretning i Norge, hvor leverandøren producerer styremaskiner til skibe på en fabrik i byen Brattvåg.

Ifølge Sysla vurderer koncernen lige nu tilbud fra interesserede købere, inden salget skal godkendes af tillidsfolkene.

Rolls-Royce Marine AS beskæftiger omkring 2.300 mennesker i Norge. Cirka 100 medarbejdere vil blive berørt, hvis det lykkedes at sælge styremaskine-forretning.

En styremaskine bliver brugt til at kontrollere bevægelser på et skibs ror. Rolls-Royce understreger, at alle nuværende kunder vil få deres levering som aftalt.

Her sejler Maersks' første fjernstyrede skib

Rolls Royce og Google Cloud i samarbejde om førerløse skibe

Rolls-Royce må pumpe flere milliarder i sin norske forretning

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere