ShippingWatch

Rolls-Royce må pumpe flere milliarder i sin norske forretning

Den britiske motorkæmpe har lidt store tab på sine norske datterselskaber, især Rolls-Royce Marine. Moderselskabet har pumpet milliarder af frisk kapital i Marine-forretningen i Norge.

Rolls-Royce tabte i 2016 hele 2,36 mia. norske kroner på sine datterselskaber i Norge, der tæller Rolls- Royce Marine og motorfabrikken Bergen Engines.

Det var en fordobling i forhold til et samlet underskud før skat på 1,26 mia. norske kroner i 2015.

I den forbindelse har det britiske moderselskab Rolls-Royce Holdings pumpet i alt 2,6 mia. norske kroner i Rolls-Royce Marine og Bergen Engines, skriver Finansavisen.

Rolls-Royce Marine har fået 2,1 mia. norske kroner i ny kapital. Uden de friske midler havde datterselskabet i dag stået uden egenkapital. Bergen Engines har fået 500 mio. norske kroner fra moderselskabet.

Den norske forretning ligger underdrejet i forbindelse med krisen i offshoremarkedet, der siden olieprisens fald i sensommeren 2014 har fået de mange oliespillere i Nordsøen til at træde på bremsen og stoppe investeringer. Derudover har Rolls-Royce foretaget nedskrivninger på omk. 700 mio. norske kroner på sine aktiver i Norge, herunder opkøb af selskaberne Odim i 2010 og Scandinavian Electric Systems i 2008, skriver avisen.

Rolls-Royces motorfabrik med nyt trecifret mio-underskud

Den samlede toplinje for Rolls-Royces globale marineforretningen dykkede 15 pct. i første halvår, viste regnskabet i starten af august.

For forretningsdelen steg det underliggende minus til 31 mio. pund mod et underskud på 14 mio. pund i første halvår sidste år, og den maritime nedtur har fået Rolls-Royce til at igangsætte en stor restruktureringsplan for divisionen.

Den skal give årlige besparelser på mellem 45 og 50 mio. pund og indebærer blandt andet en markante afskedigelser i marineforretningen. Forventningen lyder på, at tre ud af ti ansatte i forhold til udgangen af 2014 er afskediget fra divisionen ved slutningen af i år.

Svagt offshoremarked rammer Rolls-Royce

Rolls-Royce Marine skal skære 200 stillinger i Norge

Rolls-Royce vil skære yderligere 800 jobs fra sin marineforretning

Rolls-Royce bygger testcenter for ubemandede skibe

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere