ShippingWatch

DSME sælger værft til hollandske Damen i mio-handel

Damen Shipyards Group køber DSME's ejerandel i det rumænske Daewoo Mangalia Heavy Industries for 25,9 mio. dollars.

Foto: Thorbjørn Hansen

Det sydkoreanske værft Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. sælger sin ejerandel på 51 pct. i det rumænske værft Daewoo Mangalia Heavy Industries, skriver det sydkoreanske medie Pulse.

Køber er hollandske Damen Shipyards Group, som betaler 29 billioner won svarende til 25,9 mio. dollars for at overtage ejerandelen. Parterne håber, at handlen falder endelig på plads inden 29 november, og ifølge det sydkoreanske medie har Damen og DSME været i dialog om en aftale siden starten af 2016.

Daewoo Mangalia Heavy Industries har indtil nu og siden 1997 været et joint venture mellem DSME og 2 Mai Mangalia Shipyard, som er rumænsk statsejet.

Ifølge nyhedsbureauet Yonhap kom DSME, der har været hårdt presset af den sydkoreanske shippingkrise, ud af tredje kvartal med et overskud på 47,5 mia. won svarende til 42,6 mio. dollars. Det var en markant forbedring i forhold til et underskud på 284 mia. won året før.

Som en konsekvens af krisen i værftsindustrien i de senere år er den sydkoreanske regering i år kommet værfterne til undsætning med redningspakker, og i DSME's tilfælde lød indsprøjtningen på 6,7 billioner won.

Daewoo holder fast i overskuddet i tredje kvartal

Medie: Sydkoreansk værft hacket af Nordkorea

MSC får rabat på rekordstore skibe

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere