ShippingWatch

DSME sælger værft til hollandske Damen i mio-handel

Damen Shipyards Group køber DSME's ejerandel i det rumænske Daewoo Mangalia Heavy Industries for 25,9 mio. dollars.

Foto: Thorbjørn Hansen

Det sydkoreanske værft Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. sælger sin ejerandel på 51 pct. i det rumænske værft Daewoo Mangalia Heavy Industries, skriver det sydkoreanske medie Pulse.

Køber er hollandske Damen Shipyards Group, som betaler 29 billioner won svarende til 25,9 mio. dollars for at overtage ejerandelen. Parterne håber, at handlen falder endelig på plads inden 29 november, og ifølge det sydkoreanske medie har Damen og DSME været i dialog om en aftale siden starten af 2016.

Daewoo Mangalia Heavy Industries har indtil nu og siden 1997 været et joint venture mellem DSME og 2 Mai Mangalia Shipyard, som er rumænsk statsejet.

Ifølge nyhedsbureauet Yonhap kom DSME, der har været hårdt presset af den sydkoreanske shippingkrise, ud af tredje kvartal med et overskud på 47,5 mia. won svarende til 42,6 mio. dollars. Det var en markant forbedring i forhold til et underskud på 284 mia. won året før.

Som en konsekvens af krisen i værftsindustrien i de senere år er den sydkoreanske regering i år kommet værfterne til undsætning med redningspakker, og i DSME's tilfælde lød indsprøjtningen på 6,7 billioner won.

Daewoo holder fast i overskuddet i tredje kvartal

Medie: Sydkoreansk værft hacket af Nordkorea

MSC får rabat på rekordstore skibe 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs