ShippingWatch

Daewoo holder fast i overskuddet i tredje kvartal

Det lykkedes den sydkoreanske værftsgigant DSME at holde sig i plus i tredje kvartal, skriver nyhedsbureauet Yonhap. Værftet har det markant bedre end sidste år efter en redningspakke fra den sydkoreanske regering i foråret.

Foto: Thorbjørn Hansen

Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering - DSME - har i tredje kvartal holdt fast i den positive udvikling med overskud, som værftet har oplevet i år.

Sidste år var DSME præget af krisen i industrien og den derfor lave ordreindgang til værftsgruppen, som betød markante undskud for selskabet. Det har imidlertid set meget bedre ud i år, fordi den sydkoreanske regering tidligere på året kom værfterne i landet til hjælp med redningspakker.

Redningspakken alene til DSME lød på 6,7 billioner won.

Ifølge nyhedsbureauet Yonhap kom værftsgruppen ud af tredje kvartal med et overskud på 47,5 mia. won svarende til 42,6 mio. dollars. Det var en markant forbedring i forhold til et underskud på 284 mia. won året før.

DSME havde i andet kvartal i år et overskud på 1,26 billioner won, mens overskuddet i første kvartal var på 234 mia. won.

Medie: Sydkoreansk værft hacket af Nordkorea

Sydkoreas værfter haler ind på konkurrenter i Kina

Medie: Sydkoreanske værfter sparer sig til bedre resultater

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere