ShippingWatch

To investorer melder sig på banen med ny løsning for Seadrill

To investorgrupper er interesserede i at komme med en bedre løsning til at refinansiere John Fredriksens rigselskab Seadrill, skriver Dagens Næringsliv.

Foto: Seadrill

En alternativ løsning for redningsplanen af norske Seadrill kan komme på bordet inden længe. I hvert fald har to grupperinger af obligationsejere i borerigselskabet signaleret, at de har interesse i at komme med en anden redning, skriver Dagens Næringsliv.

Den norske avis har fået aktindsigt i retsdokumenter fra retten i Houston, hvor Seadrill d. 12. september søgte om konkursbeskyttelse. I tre måneder herefter kan andre interessenter komme med løsninger for selskabet, og det har to grupperinger altså signaleret, at man er villig til.

Hvad de præcis har i tankerne, fremgår ifølge Dagens Næringsliv ikke. Men de har lagt såkaldt ikke-bindende forslag på bordet, viser dokumenterne.

Den oprindelige plan for Seadrill går efter at få tilført ny kapital på 1,1 mia. dollars gennem bl.a. egenkapital og lån.

Planen har fået støtte af 97 pct. af långiverne, men kun 40 pct. af obligationsejerne. Seadrill har brugt enorme summer på rådgivning og på at få selskabet ud af klemmen. Siden da er andre kommet til, og ifølge centrale kilder har arbejdet med restruktureringen kostet 1,3 mia. norske kr., skriver den norske avis.

For blot en måned siden tydede det ikke på, at en alternativ løsning kunne komme i spil for Seadrill. Ifølge Finansavisen skulle over 100 potentielle investorer være blevet kontaktet, men ingen har været interesseret.

Medie: Ingen vil købe Fredriksens Seadrill 

Konkursbeskyttelse koster Seadrill et milliardbeløb til advokater 

Norske skatteydere kan hænge på Seadrill-gæld 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs