ShippingWatch

Konkursbeskyttelse koster Seadrill et milliardbeløb til advokater

Foreløbig har det kostet rigselskabet Seadrill over 1,3 mia. norske kroner at søge om konkursbeskyttelse i USA, siger kilder til Dagens Næringsliv.

Foto: Richard Drew/AP/POLFOTO/arkiv

Konkursbeskyttelsen i USA af det John Fredriksen-kontrollerede rigselskab Seadrill har indtil videre kostet selskabet 1,3 mia. norske kroner i regninger til advokater og rådgivere.

Det vurderer centralt placerede kilder over for Dagens Næringsliv. Den foreløbige regning for arbejdet er mere end værdien af hele hele Seadrill på Oslo Børs, da selskabet ansøgte om konkursbeskyttelse i september ved en domstol i Texas.

Selskabet havde samlede forpligtelser på 20 mia. dollars, som John Fredriksen forsøger at få saneret, men obligationsejere ruster til kamp mod forslaget, fordi de står til betydelige tab.

I 11. time lykkedes det i september Seadrill at lande en redningsplan. Ifølge flere analytikere risikerer de nuværende aktionærer i selskabet at stå tilbage som de store tabere.

Planen har støtte fra 97 pct. af selskabets banker, ca. 40 pct. af obligationsejerne samt en gruppe af investorer anført af den største aktionær, John Fredriksens Hemen Holding.

Norske skatteydere kan hænge på Seadrill-gæld

Seadrills obligationsejere vil bekæmpe redningsplan

John Fredriksen topper listen over Norges rigeste

Seadrill-plan tvinger datterselskab af børsen

Ny redningsaktion på vej i det norske rigmarked

 

 

 

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere