ShippingWatch

DSV-konkurrent tjener mindre trods travlhed

Schweiziske Panalpina har flyttet flere varer rundt i verden, men indtjeningen er ikke fulgt med. I første kvartal kommer selskabet ud med et overskud på 16,4 mio. schweizerfranc, hvilket er et markant fald.

Selv om den schweiziske DSV-rival Panalpina flytter flere varer rundt i verden, så har indtjeningen ikke fulgt med op.

Panalpina kunne i første kvartal fremvise en vækst i volumen på 8 pct. inden for søfragt og 7 pct. i luftfragt, hvilket ifølge selskabet selv er en højere vækst end på markedet generelt.

Alligevel kom Panalpina ud af første kvartal med et overskud på 16,4 mio. schweizerfranc, hvilket er et fald fra 24 mio. schweizerfranc i samme periode sidste år. Det er et mindre underskud inden for søfragt, som trækker resultaterne ned.

Selskabet havde i forbindelse med sit årsregnskab i februar varslet, at resultaterne i første kvartal ville byde på fald i overskuddet.

Torsdag var der regnskab fra en anden af DSV's konkurrenter - schweiziske Kuehne & Nagel - og her var der lidt af de samme tendenser som hos Panalpina.

Kuehne & Nagel kunne fremvise en vækst på henholdsvis 9 pct. inden for søfragt og 15,5 pct. i luftfragt. Den markante vækst var dog til dels gået ud over indtjeningen, som viste et mindre fald.

DSV kommer med regnskab for første kvartal 2. maj.

Kuehne + Nagel leverer lavere driftsoverskud end ventet

Panalpina forventer vækst på to pct i søfragt

 

Tidligere Blue Water-chef videre i schweiziske Panalpina

Panalpina holder indtjeningen i presset fragtmarked

 

Forsiden lige nu

Nu svarer Skat på kritik i omdiskuteret retssag

En ny dom i Østre Landsret mod fem Clipper-ejede rederiselskaber gav Skat medhold i principiel sag om tonnageskat. "Forvaltningen af den gunstige skatteordning er uændret," forklarer Skat om sagerne over for ShippingWatch efter kritik af Skats fremgangsmåde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere