ShippingWatch

Panalpina forventer vækst på to pct i søfragt

Det schweiziske logistikselskab Panalpina gik lidt tilbage på indtjeningen i 2016 og forventer en vækst på to pct. på markedet for luft- og søfragt i år.

Det schweiziske transportselskab Panalpina kom pænt ud af 2016, hvor omsætningen endte på niveau med det ventede i markedet, mens driften samtidig landede over forventningerne.

For 2017 venter selskabet en vækst på 2 pct. for luft- og søfragtsmarkedet. Hos danske DSV er Air & Sea-divisionen den største.

Panalpina omsatte sidste år for 5,20 mia. schweizerfranc, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet et salg på 5,27 mia. schweizerfranc.

Det blev omsat til et driftsresultat før renter og skat (EBIT) på 109,9 mio. schweizerfranc mod ventet 104,7 mio. schweizerfranc blandt analytikerne. Der er tale om en tilbagegang fra 117,2 mio. schweizerfranc i 2015.

DSV vil forfølge opkøbsstrategi efter indtoget i USA

Og i 2017 venter Panalpina at komme langsomt i gang. Således ventes første kvartal at ende lavere end den tilsvarende periode sidste år, meddeler selskabet, der altså for hele året venter en markedsvækst på 2 pct, inden for luft- og søfragt.

DSV afleverede sit årsregnskab for 2016 allerede den 10. februar. Det danske selskab venter i 2017 stor fremgang på driften, idet der ventes et EBIT før særlige poster på 4200-4500 mio. kr. mod 3476 mio. kr. i 2016.

DSV tror på fortsat kraftig vækst i 2017

Kuehne + Nagel fik rekordresultat i 2016

Panalpina holder indtjeningen i presset fragtmarked

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere