ShippingWatch

Lloyd's Register investerer i digitalt serviceselskab i shipping

Klassifikationsselskabet Lloyd's Register investerer i et maritimt digitalt serviceselskab, der i forvejen leverer services til store spillere som UASC og Peter Döhle Schiffahrts KG.

AP Photo/Marcio Jose Sanchez/Polfoto
Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez/Polfoto

Rettet d. 26. april 2016 med oplysninger om, at der er tale om en investering, ikke et køb.

Lloyd's Register har investeret i den maritime softwareudbyder Hanseaticsoft, som har blandt andre UASC, Peter Döhle Schiffahrts og Rigel som kunder.

Formålet med investeringen er at gøre Lloyd's Register stærkere på software til flådestyring, som Haseaticsoft med 30 medarbejdere har specialiseret sig i.

"Investeringen følger LR's strategi om at blive førende i at understøtte kunder gennem digital omstilling af marine - og offshoreindustrierne og opbygge en portefølje af investeringer og partnerskaber for at tackle udfordringerne og mulighederne ved Industri 4.0," skriver Lloyd's Register i en pressemeddelelse.

Investeringen og samarbejdet med Hanseaticsoft er det tredje fra Lloyd's Registers side inden for kort tid. Lloyd's Register har for nyligt købt selskabet Seasafe, der har fokus på datastyring ombord, ligesom Lloyd's Register sammen med QinetiQ har udviklet et program for cybersikkerhed til skibe.

I forbindelse med investeringen åbner Lloyd's Register for salg af Hanseaticsofts produkter i Athen, København og Singapore.

Lloyd's Register ansætter ny CFO

Lloyd's Register: Den tekniske revolution er kun lige begyndt

Kongsberg: Her er de fire største trends for digital shipping

Forsiden lige nu

Rasmus Jarlov et ubeskrevet blad i dansk shipping

Danmarks nye erhvervsminister har både inden for borgens mure og i offentligheden gjort sig bemærket som en kontroversiel person, der ikke går af vejen for en politisk fejde, et privat opgør med kendis-kæresten på nettet eller en vild dans for åben skærm. Spørgsmålet er, om han får en meget kort karriere som minister.

DFDS har akut mangel på it-medarbejdere

Trods sin status som et af Danmarks største rederier, har DFDS svært ved at tiltrække medarbejdere til sin it-afdeling. Rederiet er langt fra det eneste med det problem.

Danske rederier: Handelskrig kan ramme os hårdt

"Det er skidt nyt for dansk søfart og ikke mindst for gastank, at det nu ser ud som om, vi er vidne til en regulær handelskrig mellem USA og Kina," siger Andrew McPhail, kommerciel direktør i Evergas.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere