ShippingWatch

Strejkende arbejdere blokerer havn i DFDS-konflikt

300 arbejdere fra selskabet Scop Seafrance, der protesterer mod planer om at sælge nogle af deres færger til danske DFDS, blokerer fransk havn.

Hundrede af strejkende arbejdere blokerer fredag Calais og bruger blandt andet brændende bildæk for at forhindre adgang til færgerne.

Det er omkring 300 arbejdere fra selskabet Scop Seafrance, der protesterer mod planer om at sælge nogle af deres færger til danske DFDS, skriver nyhedsbureauet AFP.

Der har også tidligere på måneden været blokader i flere dage.

Sent torsdag blev det meddelt, at Eurotunnel, Myferrylink og DFDS ikke nåede en aftale på et møde i det franske transportministerium, som den franske transportminister havde indkaldt til.

Baggrunden for konflikten er, at DFDS Seaways har købt to skibe af Eurotunnel, der tidligere har drevet et såkaldt kooperativt medarbejderejet selskab.

Myferrylink har hidtil sejlet mellem Dover og Calais, og omkring 600 franske søfolk har nu strejket i flere uger over den planlagte lukning.

Det er meningen, at DFDS skal overtage et par af selskabets færger, men det stiller ikke søfolkene tilfredse, da flere hundrede arbejdspladser vil gå tabt, hvorfor de har besat to af DFDS' færger og skabt forstyrrelser i tunneldriften via demonstrationer.

De to færger, Rodin og Berlioz, har ligget i Calais, siden DFDS-konkurrenten Eurotunnel lukkede Myferrylink den 1. juli.

Siden har lukningen udviklet sig til at større fagforeningsopgør i Frankrig, og DFDS har foreslået at ansætte 202 af de strejkende sømænd - et tilbud, der angiveligt er blevet afvist af selskabet bag sømændene, Scop Seafrance, og også er taget af bordet fra DFDS' side. DFDS vil ikke forhandle med en pistol for panden, har DFDS-topchefen Niels Smedegaard tidligere sagt til Berlingske.

Strejkende sømænd hærger DFDS-færger i Frankrig

2000 migranter forsøgte natligt stormløb på Eurotunnel 

DFDS genoptager færgesejlads på Den Engelske Kanal 

Eurotunnel: Der er intet alternativ til DFDS-aftale 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs