ShippingWatch

Strejkende sømænd hærger DFDS-færger i Frankrig

Franske sømænd har i protest over lukningen af 600 arbejdspladser ved Den Engelske Kanal besat og hærget to færger, der er lejet af danske DFDS Seaways, i den franske havneby Calais.

Der er fortsat ikke fundet en løsning på problemerne for DFDS i den franske havneby Calais, som efterhånden har stået på i over tre uger. I protest over lukningen af 600 arbejdspladser ved Den Engelske Kanal  har franske sømænd besat og hærget de to færger, som DFDS har lejet af Eurotunnel, men som rederiet endnu ikke har kunnet tage i brug.

Det skriver det britiske medie Daily Mail. De strejkende søfolkene har angiveligt hærget færgerne og drukket al alkohol om bord.

DFDS bekræfter over for Børsen, at færgerne er blevet besat, men hvorvidt, der er begået hærværk, er endnu ikke bekræftet.

Det mener Robin Wilkins, der er forhenværende direktør i det nu lukkede færgeselskab Myferrylink, dog at vide.

"Jeg er opmærksom på, at der er påført skade på færgerne. Evakueringssliskerne er foldet ud, og jeg tror, at der er indvendige skader på færgerne, men jeg ved ikke i hvilket omfang," siger Wilkins til Daily Mail.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

De to færger, Rodin og Berlioz, har ligget i Calais, siden DFDS-konkurrenten Eurotunnel lukkede Myferrylink den 1. juli. Siden har lukningen udviklet sig til at større fagforeningsopgør i Frankrig, og DFDS har foreslået at ansætte 202 af de strejkende sømænd - et tilbud, der angiveligt blevet afvist af selskabet bag sømændene, Scop Seafrance.

I de seneste par uger har den franske transportminister stået for forhandlinger mellem de forskellige parter, men DFDS har over for ShippingWatch oplyst, at selskabet ikke ønsker at indgå i forhandlinger, før rederiet har adgang til Calais.

DFDS: Fortsat ganske uløst situation i Calais 

Franske vognmænd frygter ny blokade af havnen i Calais 

DFDS’ tilbud i Den Engelske Kanal blankt afvist 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs