ShippingWatch

Svitzer og Crowley i nyt afrikansk partnerskab

Den nye bjærgningsvirksomhed Ardent, der er en fusion af Svitzer Salvage og amerikanske Crowley Salvage, indgår nyt joint venture med sydafrikanske Subtech.

Få uger efter at Svitzer Salvage og amerikanske Crowley Salvage fusionerede deres bjærgningsaktiviteter i selskabet Ardent, etablerer den nye virksomhed et joint venture med sydafrikanske Subtech.

Marineservicevirksomheden Subtech dækker ud over Sydafrika også Vest- og Østafrika, og ifølge en fælles pressemeddelelse fra de to parter er målet med det nye joint venture næste skridt i Svitzer og Crowleys ambition om at skabe et globalt netværk.

Ardent og Subtech har tidligere arbejdet sammen om fjernelse af skibsvrag ved Afrika og redningsarbejdet af den danske jordomsejlerbåd Vestas Vind, der grundstødte på et rev ved Mauritius.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

Det Maersk-ejede bjærgnings- og slæbebådsselskab Svitzer og amerikanske Crowley Maritime fusionerede deres bjærgningsforretninger i det nye globale selskab under navnet Ardent, og fusionen fik effekt fra fra 1. maj 2015.

Fusionen omfatter Svitzer Salvage og Crowleys datterselskab Titan Salvage, der er senest blev kendt i den internationale offentlighed, da selskabet stod bag bjærgningen af det forliste krydstogtskib Costa Concordia. For nylig bekræftede Svitzer over for ShippingWatch, at man med Ardent har lagt et bud ind på bjærgningen af den koreanske passagerfærge Sewol, som sidste forår pludseligt forliste ud for ferieøen Jeju og kostede over 300 mennesker livet.

Svitzer byder på hævningen af koreansk ulykkesfærge

Kontrakten er på godt 600 millioner kroner, og de sydkoreanske myndigheder åbnede i forrige uge for bud.

Ardents CEO: Vi skaber verdens største bjærgningsselskab

Svitzer i stor fusion med amerikansk selskab

Maersk-arving udfordres i slæbebådsforretning

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere