ShippingWatch

HSH Nordbank: Shipping vil presse os frem til 2015

Shippingkrisen er en massiv udfordring for den tyske shippingbank HSH Nordbank. Men engagementet fortsætter, siger bankens Global Head Shipping Domestic Clients, Christian Nieswandt, til ShippingWatch.

Foto: HSH Nordbank

Det varer nogle år endnu, før en af verdens største shippingbanker, HSH Nordbank, kan se sig fri for at blive påvirket af shippingkrisen. Det vurderer Global Head Shipping Domestic Clients, Christian Nieswandt, over for ShippingWatch, efter at banken i sidste uge kunne præsentere et halvårsregnskab, hvor tab på lån af hensættelser mere end fordobledes til 224 mio. euro. I andet halvår af 2012 lød beløbet på 111 mio. euro. Et resultat, der primært skal ses i lyset af den økonomiske krise i shippingbranchen:

”Vi tror ikke på, at situationen i den internationale shippingindustri forbedres væsentligt foreløbig i lyset af den nuværende overkapacitet. På trods af enkelte positive tegn forventer vi ingen større forbedring inden for container- og bulkmarkederne før 2015 på grund af det stigende antal skibsordrer i markedet,” siger han.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs