Analytiker: Kuehne + Nagel dæmper nervøsiteten

Kuehne+Nagel har leveret et regnskab for andet kvartal, der var nogenlunde som ventet i markedet. Det er svagt positivt for danske DSV, da det kan dæmpe nervøsiteten for dårligt nyt for sektoren, siger analytiker.
Foto: Kuehne Nagel
Foto: Kuehne Nagel
AF RITZAU FINANS

DSV's schweiziske storkonkurrent Kuehne+Nagel har leveret et regnskab for andet kvartal, der var nogenlunde som ventet i markedet. Det er svagt positivt for den danske transportkæmpe, da det kan dæmpe nervøsiteten for, at den svage europæiske økonomi bringer yderligere skidt nyt med sig for sektoren. Det vurderer DSV-analytiker hos Alm. Brand Markets, Jesper Christensen, over for Ritzau Finans.

Kuehne+Nagel kom ud med en omsætning på 4,4 mia. sfr. i andet kvartal, en stigning på 1,1 pct. fra samme periode sidste år. Driftsresultatet, EBITDA, steg til 247 mio. sfr. fra 236 mio. sfr. mens resultatet før skat steg 8,1 pct. år til år til 200 mio. sfr. Kuehne+Nagel melder om volumenvækst og vækst i overskudsgraden i sø- og luftfragt.

"Det er et godkendt regnskab. Toplinjen skuffede en smule mens bundlinjen var bedre end ventet. Det er en klassisk speditør-case, hvor markederne er hårde, men med en let kapitalmodel er de i stand til at tilpasse omkostningerne. Kuehne+Nagel fastholder samtidig forventningen til markedsvæksten," siger Jesper Christensen til Ritzau Finans.

Kuehne + Nagel overgår forventningerne 

Kuehne+Nagel oplevede i første halvår en volumenvækst i søfragt på 3 pct. I andet kvartal specifikt blev driftsmarginen, EBIT-marginen, øget til 29,9 pct. fra 28,6 pct. i første kvartal. Inden for luftfragt steg volumen med 3,7 pct. i første halvår mens EBIT-marginen blev øget til 25,6 pct. fra 24,2 pct. i første kvartal 2013.

For landtransport opnåede Kuehne+Nagel en bedring af driftsoverskuddet i andet kvartal, men efter et svagt første kvartal var driftsoverskuddet lavere i første halvår end året før.

"Selektiv vækst i specifikke industrier så som farmaceutiske varer, højteknologi, bilindustrien og industrielle goder, såvel som en marginforbedring, bør give yderligere fremgang i andet halvår," skriver Kuehne+Nagel i sit regnskab.

Regnskabet understreger ifølge analytikeren, at markederne fortsat er svage. Skulle der kommer en vending i den europæiske økonomi, som flere venter vil vende tilbage til vækst i 2014, vil det være positivt for DSV og Kuehne+Nagel. Forretningerne er trimmet i bund og toplinjevækst vil derfor manifestere sig hurtigt på bundlinjen.

"Så snart væksten kommer, vil vi begynde at se det i regnskaberne. Med en let forretningsmodel vil det hurtigt slå igennem på indtjeningen. Så hvis man gerne vil være eksponeret mod den kommende vækst, så er en speditør ikke et skidt sted at være," siger Jesper Christensen, der har en købsanbefaling på DSV-aktien.

Dagens regnskab fra Kuehne+Nagel vil dog i første omgang mest bidrage med en dæmpet nervøsitet.

"Det er svagt positivt for DSV. Skulle man have gået og været lidt nervøs, så er det nu ryddet af vejen," siger Jesper Christensen.

/RITZAU FINANS

Kuehne + Nagel overgår forventningerne

DSV: Vækst udfordret af sløve markeder 

Kuehne + Nagel klar på Myanmars vækstmarked 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også