ShippingWatch

Commerzbank ser mere optimistisk på shippinglån

Den tyske storbank, Commerzbank, er lidt mere optimistisk omkring sine shippinglån. Tab på hensættelser af udlån forbliver dog stabile i 2013, siger CFO.

Foto: Commerzbank

Udlån til shipping har længe været en stor udfordring for tyske Commerzbank. Nu er der dog lidt mere optimisme at finde hos bankens CFO, som i følge Reuters udtaler følgende på bankens:

"Vi har hele tiden sagt, at vi forventer, at høje hensættelser på dårlige shippingudlån vil forblive stabile i 2013, og intet er ændret, udover at jeg er en smule mere optimistisk i dag end for flere måneder siden," siger CFO Stephan Engels.

Commerzbank er efter norske DNB den andenstørste inden for skibsfinansiering, men det vil sandsynligvis ændre sig over tid. Commerzbank er nemlig i gang med at mindske sin eksponering mod erhvervet og agter at sælge ud af porteføljen. Der er dog ikke tale om et brandudsalg, forsikrede direktør Stefan Otto for nylig om.

"Vi ønsker at reducere over tid og på en måde, der ikke ødelægger værdier. Der bliver intet brandudsalg, og det gælder også inden for shipping," sagde han i juni.

Commerzbank: Ingen brandudsalg af skibe 

Medie: Tysk regering i forhandlinger efter Commerz-exit 

Commerzbank venter endnu højere tab på shipping 

Mere fra ShippingWatch

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs