ShippingWatch

Medie: Tysk regering i forhandlinger efter Commerz-exit

Den tyske regering og de tyske skibslånere gennemgår udfaldet af Commerzbank-exit fra shippingbranchen for at finde fornuftige økonomiske modeller til at sikre industriens fremtid, skriver Lloyd's List.

Foto: Commerzbank

Den tyske regerings maritime koordinator mødes i dag torsdag med repræsentanter fra skibslånerne for at diskutere konsekvensen af Commerzbanks uventede afsked fra skibsfinansieringssektoren. Det skriver Lloyd's List.

Regeringens maritime koordinator Hans-Joachim Otto siger, at forhandlingerne er nødvendige for at finde fornuftige finansieringsmodeller, der kan sikre industriens fremtidige eksistens.

"Vi må sikre, at job og viden, der er bygget op over lang tid, bliver holdt i live i Tyskland," siger Hans-Joachim Otto ifølge Lloyd's List.

Rederpres

De tyske redere har allerede krævet hjælp fra regeringen. De tyske rederes forening - VDR - har som et redningsforslag sagt, at statsejerede KfW Bank skal søtte industrien ved at tilbyde overgangslån til rederierne.

VDR forsøger også at presse regeringen og den økonomiske vagthund BaFin for at få dem til at mindske presset på tyske Landesbanks, der vil gøre det nemmere for banken at give rederne udskud på deres betalinger. VDR foreslår som en tredje ting forud for at mødet at fastsætte skibenes værdi ud fra ikke bare deres markedsværdi, men også ud fra deres potentielle indtjening i fremtiden.

"Vi er nødt til at finde en løsning, der kan give rederne mere tid, indtil markederne forhåbentlig forbedres næste år," siger direktør for VDR Ralf Nagel til Lloyd's List.

Bimco: Commerzbank-farvel har overrasket shippingsektoren

Medie: Commerzbank forlader shipping "over tid"

Nordea kan hæve marginaler på shippinglån 

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs