ShippingWatch

Medie: Commerzbank forlader shipping "over tid"

Den tyske långiver Commerzbank afvikler sin skibsforretning ”over en rum tid” pga. usikre markedsforhold, skriver Tradewinds.

Foto: Maersk Line

Den tyske långiver Commerzbank har besluttet at afvikle sin shipping-forretning ”over en rum tid”, grundet usikre markedsforhold. Banken, der to gange er blevet reddet af tyske skattepenge, lukker også sin ejendomsforretning ned. Banken, der er Tysklands næststørste, har tidligere udtalt at den sigtede efter at skære en fjerdedel af dens 20 milliarder euro store shipping portefølje, skriver Tradewinds.

Banken siger, at den nye beslutning er taget ”i lyset af den fortsat usikre situation på finansmarkedet, stigningen af gældskrisen, og de stigende regulationsbyrder.”

Banken vil nu fokusere på sin kerneforretning, og har skrottet sine planer om at lancere en ny Ejendoms- og Skibsfinansieringsafdeling. Shipping- og ejendomsforetningen vil i stedet fra d. 9. august blive overført til en ny afdeling, Non Core Assets (NCA).

Mere fra ShippingWatch

Lavere spotrater afspejles på BW LPG's bundlinje

BW LPG’s nettoindkomst fra spotsejladser gik ned med 16 pct. i første kvartal i forhold til sidste år. Selskabet lander dog et overskud og udbetaler udbytte til aktionærerne, viser kvartalsrapporten.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs