Korea afsætter 3 mia. USD til europæiske redere

Den koreanske værftsindustri får hjælp til at vinde ordrer fra landets store statsejede bank (Korea Export-Import Bank), der planlægger totalt set at låne 3 mia. USD til europæiske redere, skriver Asiasis.
Foto: Thorbjørn Hansen
Foto: Thorbjørn Hansen

Asiatiske værfter kæmper om ordrer fra europæiske redere. Senest har flere kinesiske banker indgået aftaler med græske redere om at yde finansiering til deres nybygninger, som vil blive bygget på landets værfter. Og nu melder den koreanske Eksport-Import Bank (Kexim) sig ind i kampen. Det skriver Asiasis.

Forleden fortalte banken, at den under Oslos store varemesse, Nor-shipping, i sidste uge holdt møder med flere store redere om skibsfinansiering, såfremt ordrerne lander på koreanske værfter. Banken har i alt afsat 3 mia. USD i lån til rederne.

Bestyrelsesformanden for Kexim, Kim Yong-Hwan, mødtes blandt andet med norske Hoegh LNG, mens banken og den norske eksportkreditfond, Giek, underskrev en aftale for at styrke samarbejdet inden for skibsbygning og offshore. Kexim satser hovedsageligt på at yde lån til redere, der bygger såkaldte high-value skibe som LNG og borrerigge.

Kina skal bygge 142 græske skibe

Kina vil finansiere græsk shipping

Korea udvider finansiering af økoskibe 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også