Kina skal bygge 142 græske skibe

I slutningen af sidste uge besøgte den græske premierminister Kina for at styrke båndet og ikke mindst adgangen til finansiering af nye skibe til den græske verdensflåde. Indtil videre skal Kina bygge 142 skibe for landet.
Foto: /ritzau/Thomas Borberg
Foto: /ritzau/Thomas Borberg

De kinesiske værfter skal i løbet af de kommende år bygge 142 nye skibe for græske redere. Det kom frem i weekenden, hvor flere repræsentanter fra den græske regering var på besøg i Kina for at styrke båndet og sikre finansiering til den græske handelsflåde.

"Den økonomiske krise, der har ramt de græske redere, passerer langsomt, og den græske shippingindustri forventer, at Kina vil blive internationalt centrum for handel i fremtiden," sagde den græske minister for søfart, Costis Mousouroulis, ifølge Asiasis.

Græske skibsredere trak milliarder ud af Cypern 

De 142 nybygninger står ifølge ministeren for mere end 60 pct. af de ordrer, som Grækenland har placeret for nylig. Under samme besøg indledte landene en aftale, der kan sikre græsk shipping finansiering for flere hundrede millioner dollar fra kinesiske kreditinstitutter.

Kina vil finansiere græsk shipping

Grækere jagter tyske skibe fra forliste KG-fonde

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også