Shippingkrise rammer Norddeutche Landesbank

Den tyske shippingbank Nord/LB blev i første kvartal gevaldigt udfordret af sine udlån til shippingbranchen, hvor beløbet for tab på hensættelser af lån nåede 241 mio. euro.
Foto: Hapag-Lloyd
Foto: Hapag-Lloyd

Shippingporteføljen tynger hos den tyske bank Norddeutche Landesbank, viser regnskabet for første kvartal af 2013. I løbet af de første tre måneder er bankens tab på hensættelser af udlån steget betydeligt til 241 mio. euro, primært til skibsfinansiering, fremgår det. Året forinden lå beløbet på 33 mio. euro. Således blev koncernens resultat efter skat et underskud på 32 mio. euro. Til sammenligning opnåede banken et resultat på 118 mio. euro i samme periode i 2012.

"Som vi forventede fortsætter den vedvarende krise i skibsfinansiering med at præsentere os for store udfordringer," siger Dr. Gunter Dunkel, bestyrelsesformand for Nord/LB ifølge en pressemeddelelse og understreger, at "banken naturligvis ikke kan være tilfreds med en sådan start på året."

"Krisen i shippingmarkederne vil fortsætte med at udfordre os i de kommende kvartaler. Men takket være en succesfuld præstation i vores andre businesssegmenter og vores robuste businessmodel, fortsætter vi med at være optimistiske," siger han.

Derfor fastholder banken også målet om at forbedre sidste års resultat. Nord/LB er ikke den eneste tyske shippingbank, der mærker krisen. Også HSH Nordbank oplyste i sidste uge, at udlån og hensættelser på lån til skibsfinansiering er tredoblet i løbet af årets tre første måneder sammenlignet med samme periode sidste år.

Shippingudlån udfordrer HSH Nordbank 

HSH Nordbank: Krisen kan blive værre i 2014

Stor tysk shippingbank vil operere skibe 

Tysk shipping skal ud at finde nye venner  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også