ShippingWatch

HSH Nordbank: Krisen kan blive værre i 2014

Shippingkrisen kan risikere ikke at have nået bunden endnu, men tværtimod blive værre gennem 2014. Det vurderer HSH Nordbank, der oplever, at kunderne kæmper med faldende efterspørgsel og nye generationer af containerskibe.

Foto: Hanjin

Shippingkrisen kan gå hen og blive endnu værre gennem 2014, og det har fået verdens største bank for udlån til shippingbranchen HSH Nordbank til at tage sig sine forholdsregler.

"Markedet bevæger sig ikke sidelæns i lang tid, det vil enten blive bedre nu eller værre. Det kan meget vel være, at det vil blive sværere før udgangen af 2014," siger HSH Nordbanks CEO Constantin von Oesterreich, skriver Bloomberg.

HSH Nordbank er stærkt eksponeret over for shippingproblemerne, da bankens portefølje udgøres af 27 mia. euro til shippingudlån ud af en total låneportefølje på 125 mia. euro.

"Det er virkelig et stort tal," siger Constantin von Oesterreich.

Udtalelserne kommer forud for HSH Nordbanks kvartalsregnskab, som fremlægges i morgen. Allerede nu har banken afsløret et fald i nettoindkomst på 41 pct. til 73 mio. euro, skriver Bloomberg.

HSH Nordbank: Altid penge til de rigtige projekter

Commerzbank: Opsving i shipping i 2014

HSH Nordbank: Commerzbanks exit var et chok 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs