ShippingWatch

Trussel mod tysk shipping: Hjerneflugt

At fastholde de rigtige og mest kvalificerede medarbejdere er den største trussel lige nu for tysk shippings udvikling. Vakler udviklingen i den maritime sektor, betyder det farvel til talenterne, vurderer mangeårig spiller på det tyske marked.

Foto: Hansa Heavy Lift

HAMBORG:

Den tyske shippingsektor er truet af finansieringsproblemer og generel nedtur i verdensøkonomien. Særligt området omkring Hamborg og Bremen, den såkaldte Hamborg-klynge, er under pres på grund af områdets traditionelt store shipping-eksponering. Det er her de store KG-huse og shippingbanker har til huse, ligesom leverandører og rederier også holder til omkring Hamborg. Finansiering er et stort problem men med det følger endnu en stor udfordring for branchen: folk. Det er vurderingen fra Jens Christian Nielsen, der er managing director i skibsmæglerhuset Frachtcontor Junge & Co., og som har været en del af den tyske shippingbranchen i 30 år.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs