ShippingWatch

Nordea får røffel for shipping-optimisme

Nordea Bank Danmark er alt for optimistisk på shippingområdet, mener Finanstilsynet. 41 pct. af de undersøgte shippingkunder var vurderet for positivt.

Når Nordea Bank Danmark ser på shippingindustrien er det i den grad med de lyserøde briller på. Det konstaterer Finanstilsynet, der har været på inspektion i banken.

I en stikprøve af 157 låneengagementer viste det sig, at 17 var ratet for positivt på bankens risikoskala, svarende til 11 pct. For skibsfarten var billedet dog noget mere grumt.

"Heraf var det for shipping engagementer 7 ud af 17, svarende til 41 pct. Finanstilsynet gav banken påbud om at sikre, at ratingen af kunderne er retvisende, hvilket er forudsætningen for en korrekt opgørelse af de risikovægtede poster," står der i rapporten.

Nordea uenig

I Nordea mener man, at tilsynet er alt for hård i sin vurdering af shippingindustrien, og i en kommentar til inspektionsrapporten skriver banken, at man ikke mener, at tilsynets nedgradering af shippingkunderne skal medføre højere nedskrivninger.

"Banken bemærker, at observationen vedrørende rating af shipping-engagementer ikke har betydning for nedskrivningsniveauet på shipping-engagementerne i Nordea Bank Danmark," skriver banken i en kort meddelelse.

Artiklen er skrevet af ShippingWatchs søsterredaktion FinansWatch

 

Nordea: Shipping får gavn af valg i USA og Kina 

Banker har usikrede milliardlån i nødlidende OSG 

Tidligere Mærsk-chef i spil som ny formand i Torm 

Nordea: Atlantic Petroleum blandt de mest attraktive 

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs