ShippingWatch

Nordea: Shipping får gavn af valg i USA og Kina

De første udmeldinger fra de nye præsidenter i hhv. Kina og USA er godt nyt for den frie verdenshandel og dermed shippingbranchens behov for mere transport, vurderer Nordea over for ShippingWatch.

Cheføkonom i Nordea, Helge Pedersen, vurderer, at valget af USAs præsident Barack Obama og Kinas kommende præsident, Xi Jinping, er det bedste, der kan ske for den internationale samhandel og dermed også for shippingbranchen.

"Det er godt for udviklingen i verdenshandlen, at det blev Barack Obama, der vandt valget i USA. Det kan styrke frihandlen, som han har advokeret meget for, i modsætning til Mitt Romney, som har haft en hårdere profil og været mere fokuseret på at beskytte arbejdspladser i USA. Den nye kinesiske præsident ser også ud til at være mere internationalt orienteret. I det hele taget er der tale om en ny generation af politikere med høje uddannelser, international baggrund og ophold i udlandet. Derfor er det positive signaler for verdenshandlen og dermed også shippingbranchen," forklarer Helge Pedersen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs