Deutsche Bank: Smertefuld konsolidering i vente for asiatiske værfter

Den asiatiske værftsindustris tre store lande Japan, Kina og Korea kommer til at få endnu flere tæsk i de kommende år. Ordrebøgerne er næsten halveret, og det vil føre til hårde år for værfterne, vurderer Deutsche Bank.
Foto: Jyllands-Posten
Foto: Jyllands-Posten

"For de små værfter i Korea, Kina og Japan vil den smertefulde restrukturering af industrien, som begyndte i 2010, efter forventningerne fortsætte, da værfterne kæmper med manglende ordrer og stram finansiering," skriver analytiker Sanjeev Rana fra Deutsche Bank i en analyse af det asiatiske værftsmarked.

"På trods af meget lave skibspriser, forventer rederne, at priserne vil falde yderligere på grund af konkurrence blandt værfterne, da 45 pct. af de globale værfter ikke har ordrer efter 2012. Det betyder, at de små skibsværfters økonomi gradvist vil falde fra hinanden, og bankerne sandsynligvis vil være uvillige til at udstede tilbagebetalingsgarantier til dem, hvilket vil starte en negativ spiral," lyder det videre i analysen.

De koreanske værfter har klaret sig bedst i den globale værftsnedtur og har formået at tiltrække offshore- og LNG-ordrer, som kan være med til at holde en vis aktivitet kørende. Selvom de koreanske værfter er de bedste målt på indtjening og ordrebøger, har nogle af de største værfter kun formået at få 50 pct. af den omsætning, som værfterne havde sidste år.

Sanjeev Rana fremhæver, at der kan komme noget godt ud af den pinefulde konsolideringsproces, som de asiatiske værfter står over for. Resultatet vil være en mere strømlinet og effektiv værftssektor.

Total nedtur for kinesiske værfter i 2013

Koreanske værfter modtager flere aflysninger på ordrer

Sydkoreas skibsværfter vinder på kvaliteten 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også