ShippingWatch

DSF-direktør: Commerzbanks farvel kan presse priserne

Commerzbanks farvel til skibsfinansiering kan betyde, at mellemsegmentet af rederier på verdensplan må betale mere for lån eller slet ikke kan få lån, vurderer Danish Ship Finance. Rederier i Danmark ser dog generelt ikke ud til at blive ramt.

Selvom adm. direktør i Danmarks Skibskredit (Danish Ship Finance, DSF) Erik Lassen har mistet en konkurrent, er Commerzbanks beslutning om at forlade skibsfinansiering noget, han først og fremmest beklager. Både for rederier og værfter, men sådan set også for de resterende finansielle spillere på markedet, herunder DSF selv. Konsekvensen, vurderer Erik Lassen, kan meget vel blive, at mellemsegmentet under kvalitetsshipping kan få sværere ved at få finansiering. Det kan blive dyrere, og flere vil sandsynligvis få et nej.

"Det er en rigtig stor spiller, der har forladt markedet. Nu bliver det meget interessant at se, hvordan de håndterer den portefølje, de har, og som skal afvikles. Jeg håber og tror, de vil gøre det med tålmodighed," siger Erik Lasen til ShippingWatch og tilføjer:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs