ShippingWatch

Lånemuligheder ændret for skibsindustrien

Rederierne har fået væsentligt sværere ved at låne penge af banksamarbejder i 2012 i forhold til de foregående år, skriver det britiske investeringsanalysebureau Dealogic. Udviklingen er ikke nødvendigvis kun negativ, vurderer Danmarks Skibskredit.

Investeringsbankernes udbyder såkaldte syndikerede lån til skibsindustrien på det laveste niveau, branchen har set i fem år. Det viser en analyse fra Dealogic, der analyserer verdens største investeringsbankers handlinger.

Udlånene i første kvartal af 2012 er 60 pct. lavere end for et år siden, svarende til et beløb på 5,9 mia. dollar. Udlånene er dermed på et lavere niveau end under finanskrisen i 2008, hvor udlånsvolumen sneg sig op på mellem 6 og 7 mia. dollar.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs