ShippingWatch

Clarksons ramt af hackerangreb – frygter datalæk

Det britiske mæglerhus Clarksons er for nylig blevet ramt af et hackerangreb, hvor it-kriminelle har fået adgang til selskabets data. Mægleren frygter nu, at hackerne bag angrebet vil lække fortrolige data.

Andi Case er CEO i Clarksons. | Foto: Clarksons

Verdens største mæglerhus Clarksons er blevet ramt af et hackerangreb og forbereder sig nu på, at dele af selskabets data kan blive lækket.

Clarksons, som har hovedkvarter i London, oplyser i en meddelelse, at angrebet er sket for nylig, og at man siden har lukket hullet. Mæglerhuset har desuden taget skridt for at sikre, at et lignende angreb ikke kan ske igen.

"I dag (onsdag, red.) vil personen eller personerne bag hændelsen muligvis frigive flere data. Som en ansvarlig og global virksomhed har Clarksons samarbejdet med politiet i forhold til hændelsen. Den berørte data er fortrolig, og advokater er på standby, hvis de bliver nødvendigt at tage skridt for at bevare fortroligheden af informationen," lyder det i en meddelelse, som er blevet udsendt onsdag formiddag.

Clarksons er nu i færd med at kontakte de kunder, som kan blive berørt af et eventuelt datalæk. Foruden politiet er alle de relevante myndigheder blevet informeret, oplyser selskabet.

"It-sikkerhed står øverst på mange selskabers agenda i nutidens digitale og kommercielle landskab, og selv om vi har gjort meget, så er vi nu blevet ramt af et kriminelt angreb. Som man kan forvente, så arbejder vi tæt sammen med specialteams fra politiet og datasikkerhedseksperter for at gøre alt, hvad vi kan for at forstå hændelsen og for at lære, hvordan vi kan beskytte vores klienter nu og i fremtiden," udtaler CEO Andi Case.

Præcis hvilke data der risikerer at blive lækket og hvordan, er endnu uvist. Clarksons ligger dog formentlig inde med informationer om skibsejeres charterrater og flere kommercielle oplysninger, som selskaber typisk foretrækker at holde internt.

ShippingWatch har været i kontakt med Clarksons, som ikke har yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt, mens man er i gang med en intern undersøgelse.

Sikkerhedschef roser Maersk efter hackerangreb

Cyberangreb rammer Maersk Lines 2017-resultat

Maersk: Markedet for cyberforsikringer er umodent

 

Mere fra ShippingWatch

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs