ShippingWatch

Sikkerhedschef roser Maersk efter hackerangreb

Sikkerhedschef mener, at Maersk håndterede hackerangrebet tidligere på året godt, skriver Computerworld.

Foto: PR-foto/Maersk

Maersk har tidligere været vurderet som et af de mest lukkede selskaber. Hvor "ingen kommentarer" er hovedreglen, men selskabet har åbnet sig på mange felter de seneste år og det kom for alvor til urtyk i år, da Mærsk blev angrebet af hackere i det såkaldte ransomware angreb Petya.

Og Maersk har håndteret angrebet godt i medierne. Det mener den finske sikkerhedsmand Mikko Hypponen, der er udviklingschef hos sikkerhedsfirmaet F-Secure.

Det skriver Computerworld.

Mediet skriver videre, at finnen har stor erfaring med netop den slags angreb og ud fra det vurderer han, at Mærsk greb det godt an.

"Maersk gjorde det lige efter bogen for, hvordan man skal håndtere krisekommunikation i sådan en situation. Jeg giver maksimum point."

Maersk har siden måtte erkende, at angrebet kostede dyrt for selskabet.

Således siger selskabet selv, at man skal helt hen til første kvartal af 2018 - mere end end et halvt år efter angrebet, der lammede rederiet i slutningen af juni og meget af juli - at driften er tilbage på normalt niveau.

"Vores bedring har været gradvist undervejs i tredje kvartal, og med hensyn til fragtmængderne gik vi ind i fjerde kvartal på linje med, hvad vi havde set uden cyberangrebet," sagde kommerciel direktør Vincent Clerc fra Maersk Line tidligere på måneden.

Maersk: Markedet for cyberforsikringer er umodent 

Maersk vil hente milliarder på digitalisering 

DFDS oplever et nyt hackerforsøg hver eneste dag 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs