ShippingWatch

Tyske topbanker skruer op for udsalg i shipping

Mens den tyske banksektor er fanget med op mod 100 mia. dollars i gæld til shipping, tager flere tyske banker nye ideer i brug for at komme af med de tunge udlån til industrien, skriver Reuters.

Selvom shippingindustrien så småt synes at bevæge sig ud af den snart ti år lange krise, er problemerne for tyske shippingbanker langt fra overstået med en banksektor, der, ifølge Reuters, har op mod 100 mia. dollars i gæld i shipping og formentlig kan se frem til strengere kapitalkrav inden længe.

Situationen har fået Deutsche Bank til at tage nye metoder i brug, siger to kilder med kendskab til banken, til Reuters. Ifølge dem vil Deutsche Bank pakke nødstedte shippinglån for mindst 250 mio. dollars og sælge gælden videre.

"Ideen er at pakke dem sammen i den ene del af banken – ud fra hvor mange enheder, der er i Deutsche – og så sælge dem med en rabat. Det ser ud til at være en ny tilgang fra dem," siger en af kilderne til nyhedsbureauet.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Hvor lang tid, processen kommer til at tage, er uklart, men der kan komme flere lån til, mener kilder. En anden peger på, at banken i gennem længere tid har set på at pakke sine lån. Andre banker som NordLB har lavet lignende tiltag for at komme af med de tunge gældsbyrder fra shipping. Deutsche Bank vil ikke kommentere historien over for Reuters.

I sit seneste regnskab fremgik det, at bankens eksponering mod shipping lå på omkring fem mia. euro.

Også tyske Commerzbank har i mange år arbejdet på at komme af med sine udlån til industrien. De sidste par uger har banken ifølge finanskilder solgt over 300 mio. dollars i lån til tyske Berenberg Bank og investeringsfonden Cross Ocean Partners, skriver Reuters. Berenberg bekræfter, at den har købt shippinglån fra Commerzbank, men ikke med hvem.

Berenberg har det sidste stykke tid været ganske aktive med at købe shippinglån. For nylig købte banken sammen med et japansk finanshus shippinglån for 460 mio. dollars af skotske RBS.

Commerzbank har skrællet 1,5 mia euro af shippinglån

Tyske banker fanget i dyre skibskontrakter

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere