ShippingWatch

På mandag afgøres Monjasas skæbne i bedragerisagen

Mandag falder der dom i den langstrakte bedragerisag mod det danske bunkerselskab Monjasa og stifter Jan Jacobsen. Ankesagen har budt på nye vidner og beviser fra forsvaret, som fastholder sine klienters uskyld.

Foto: /ritzau/Joachim Ladefoged

Siden denne artikel er skrevet, er Monjasa og Jan Jacobsen blevet frikendt i Vestre Landsret for alle anklager.

På mandag bliver der sat punktum i den mere end tre år lange bedragerisag mod Monjasa og stifter Jan Jacobsen, når der falder endelig dom ved Vestre Landsret i Viborg.

Sagen blev rejst af bagmandspolitiet i 2014 og blev ført ved byretten i Kolding sidste år, hvor Monjasa og Jan Jacobsen begge blev dømt for groft bedrageri mod en malaysisk kunde.

Selskabet fik en bøde på 10 mio. kr., mens Jan Jacobsen fik en fængselsstraf på 3,5 år. Han blev desuden frataget retten til at drive virksomhed uden at hæfte personligt i fem år og har siden solgt sin ejerandel af Monjasa til sin partner Anders Østergaard.

Både Monjasa og Jan Jacobsen nægter sig fortsat skyldige og har de seneste uger kæmpet for frifindelse ved Vestre Landsret.

ShippingWatch har været tilstede ved samtlige retsmøder, hvor anklageren har fremlagt beviser for, at Monjasa har snydt en kunde ved at levere mindre brændstof, end der blev betalt for. Omvendt fastholder forsvaret, at bunkerolien rent faktisk er leveret.

Til at støtte sin sag har forsvaret indkaldt en række nye vidner, herunder direktør et hidtil ukendt bunkerselskab ved navn West Gate Ships Trading, og fremlagt dokumentbeviser, hvoraf flere er fremskaffet af stifter Jan Jacobsen.

Læs dækningen af ankesagen ved Vestre Landsret, som også bød på et opsigtsvækkende vidneudsagn fra en tidligere salgschef i Monjasa.

Monjasas forsvarer skød løs på beviserne: "Det er blændværk"

Anklager fulgte papirsporet i sagen mod Monjasa

Tidligere Monjasa-chef i hårdt angreb på kronvidne

Monjasas bedrageridømte stifter slås for frifindelse

Monjasa fremlægger egen efterforskning i straffesag

Hovedperson i Monjasa-sagen udebliver fra ankesag

Ukendt bunkerselskab kan få hovedrolle i sagen mod Monjasa

Anklager går efter skærpet straf til Monjasa

Forsvaret indkalder nye vidner i Monjasa-sagen

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Forsiden lige nu

Ultrabulk utilfreds med resultat for 2017

Et underskud er utilfredsstillende, når forretningsmodellen lægger op til altid at kunne få profit, lyder det fra Ultrabulks ledelse efter et underskudsgivende 2017. I år bliver bedre.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere