ShippingWatch

Sidste uges bedste historier på ShippingWatch

J. Lauritzen lukkede strid med obligationsejerne med penge fra sin ejer, flere deltajer blev kendt om EU's godkendelse af opkøbet af Hamburg Süd, mens Rickmers Maritime Trust måtte opgive overlevelsekampen. Læs også om XO Shipping, Nordic Tankers og von Appen-familien.


Mads Peter Zacho er CEO i tørlastrederiet J. Lauritzen. Foto: J. Lauritzen.

J. Lauritzen lukker strid med obligationsejere

J. Lauritzen kunne ikke overtale obligationsejerne til at udsætte et lån på 500 mio. norske kr. med fire år. Striden truede med at vælte rederiets aftale med bankerne, og derfor valgte ejeren, Lauritzen Fonden, at stille med en ny pose penge, så lånet kan tilbagebetales, når det forfalder i oktober.

J. Lauritzen betaler obligationsejere ud

Lauritzen Fonden sikrer Zacho fire års arbejdsro

Nordmænd glæder sig over J. Lauritzens kovendingHamburg Süd er især stærk i Latinamerika. Foto: Bodo Marsk/AP/Polfoto/Arkiv.

EU giver betinget ja til opkøb af Hamburg Süd

EU-Kommissionen gav mandag eftermiddag grønt lys til, at Maersk Line kan købe det tyske containerrederi Hamburg Süd. Godkendelsen var dog ikke uden betingelser. Hamburg Süd skal således trække sig fra en række konsortier på nøglemarkedet i Latinamerika.

EU godkender Maersk Lines køb af Hamburg Süd

Hamburg Süd må trække otte skibe efter EU-krav

DVB tvivler på containerredernes optimismeRickmers Maritime Trust er det selskab, som ejer og udlejer containerskibe. Det lukker nu ned. Foto: Rickmers Maritime Trust.

Rickmers Maritime lukker ned

Efter længere tids problemer måtte Rickmers Maritime Trust erkende, at selskabet ikke står til at redde. Den Singapore-baserede skibsejer kan ikke servicere sin gæld og har derfor besluttet sig for at lukke ned. Ledelsen forhandler om et salg af flåden på 14 containerskibe.

Rickmers Maritime Trust opgiver overlevelseskamp

Rickmers Maritime leverer minus på 180 mio dollars


Der var desuden nyt fra den danske shippingverden ugen, der gik. Her måtte tørlastrederiet XO Shipping indkassere sit første underskud i virksomhedens historie. Samtidig er det lykkedes for Nordic Tankers at lave overskud.

XO Shipping får første underskud nogensinde

Nordic Tankers ud med overskud efter flere år i rødt

Von Appen har investeret to mia kr i Danmark

Ultragas tror på amerikansk skifergas

Maersk bliver kortvarigt ejer af verdens største skib

Kuehne + Nagel og Alibaba i partnerskab på søfragt

 

Nye kontrakter i offshore

To norsk-baserede selskaber landede aftaler inden for udvinding af olie, mens spekulationerne om pris og produktion fortsætter.

Fredriksens rigselskab vinder lukrative kontrakter

BW Offshore lukker køb af afrikansk oliefelt

Medie: Saudi-Arabien skruer ned for hanerne

Forsiden lige nu

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere