ShippingWatch

Medie: Saudi-Arabien skruer ned for hanerne

Saudi-Arabien synes at leve op til aftalen i Opec og mere til. Det er godt nyt for markedet og priserne, vurderer olieanalytiker over for Bloomberg News.

Saudi-Arabien har ifølge kilder skruet ned for olieproduktionen i marts, skriver Bloomberg News.

Ifølge kilderne er produktionen reduceret med 111.000 tønder om dagen i marts fra februar til 9,9 mio. tønder om dagen.

Dermed lever Saudi-Arabien stadig op til november-aftalen i Organisationen af olieeksporterende lande, Opec, om at skære de olieproducerende landes samlede produktion med 1,2 mio. tønder om dagen.

Ifølge den aftale var der sat et loft over Saudi-Arabiens olieproduktion på 10,058 mio. tønder om dagen, skriver Bloomberg.

"Saudierne mere end lever op til aftalen. Det er godt nyt for markedet og priserne," vurderer olieanalytiker Mohamed Ramady over for Bloomberg News.

Prisen på en tønde nordsøolie stiger tirsdag eftermiddag med 0,1 pct. til 56,02 dollar for en tønde. Går prisen over 56,16 dollar, er det højeste niveau i mere end en måned.

Olieprisen fortsætter op mandag

Olieprisen stiger efter amerikansk missilangreb

Olielande åbne for at forlænge produktionsloft

 

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere