ShippingWatch

Olielande åbne for at forlænge produktionsloft

Ved weekendens Opec-møde i Kuwait lød meldingen fra fem Opec-lande samt Oman, at de bakker op om en forlængelse af aftalen om at skære produktionen. Kuwait mener, at aftalen bør forlænges med seks måneder.

Flere olieproducerende meldte ved et møde i Kuwait i weekenden, at de kan være klar til at forlænge aftalen om at skære olieproduktionen, skriver Bloomberg.

Der er tale om Opec-landene Kuwait, Venezuela, Irak, Algeriet og Angola samt Oman, der ikke er Opec-medlem, som bakker op om en forlængelse. Ifølge Kuwait bør aftalen forlænges med yderligere seks måneder.

Landenes opfordring til Opec er derfor, at organisationen skal bedømme markedet og give en anbefaling i april om muligheden for en forlængelse. Ruslands energiminister Alexander Novak sagde imidlertid til Bloomberg, at det er for tidligt at tale om en forlængelse, og at Rusland ikke vil afgive nogen løfter før april.

Opec-aftalen, der blev indgået i november sidste år, lyder på at olieorganisationens medlemslande skal sænke produktionen med samlet 1,2 mio. tønder om dagen i den første halvdel af 2017.

Yderligere 11 lande, heriblandt Rusland og Oman, fulgte efterfølgende op med et mål om at sænke produktionen med samlet 600.000 tønder.

En tønde nordsøolie handles mandag formiddag i 50,41 dollars, mens den amerikanske WTI-olie handles i niveauet 47,52 dollars.

Olieprisen sendt i det laveste niveau i år

Opec har mere end svært ved at styre oliemarkedet

Opec-lande levede op til 91 pct af olieaftale

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere