ShippingWatch

Opec-lande levede op til 91 pct af olieaftale

Opec-landene levede op til lidt mere end ni tiendedele af deres fælles nedskæringsaftale i februar. Det fortæller det internationale energiagentur, IEA, i sin månedsrapport.

Foto: Kamran Jebreili / AP Polfoto

91 pct. af nedskæringsaftalen fra december 2016 blev overholdt, efter at Opec-landene øgede produktionen med 170.000 tønder per dag til 32,01 mio. tønder per dag i februar.

Stigningen kan tilskrives Saudi-Arabien, som øgede produktionen med 180.000 tønder per dag i måneden og dermed var kun 20.000 tønder fra sin daglige kvote på 10 mio. tønder.

IEA bemærker dog, at der ikke er sket et fald i olielagrene trods nedskæringerne i januar og februar. De kommercielle lagre i OECD-landene voksede i januar med 48 mio. tønder til 3,03 mia. tønder, meldes det. Februar har dog budt på et marginal fald i lagrene ifølge de foreløbige tal.

Olieprisen tog ikke stor notits af månedsrapporten fra IEA, da en tønde Brent-olie kortvarigt tabte cirka 10 cent per tønde men hurtigt var tilbage i et prisleje omkring 51,60 dollar per tønde.

Tirsdag faldt olieprisen kraftigt efter meldinger om produktionsstigningen i Saudi-Arabien, men det tabte blev genvundet i løbet af samme aften.

Olieprisen falder kraftigt efter saudiarabisk melding

Nyt olieboom i USA underminerer Opec-aftale

Høje olielagre giver stort fald i olieprisen

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere