ShippingWatch

Høje olielagre giver stort fald i olieprisen

Olieprisen falder efter, at de amerikanske olielagre steg med 8,2 mio. tønder i den forgangne uge, hvilket var langt mere end forudset.

Foto: /ritzaui/AP/Hasan Jamal

Råvaremarkederne ligger med store fald i oliepriserne torsdag morgen, og også ædelmetallerne viger.

Den ugentlige lagerstatistik fra det amerikanske energiministerium, der blev offentliggjort onsdag eftermiddag, sendte priserne mod syd i ekspresfart.

Lagrene af råolie steg 8,2 mio. tønder i den forgangne uge ifølge opgørelsen. Det var langt mere end forudset af økonomerne, hvis bud lød på en stigning på 1,3 mio. tønder.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 53,11 dollar mod 55,25 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 50,60 dollars mod 52,40 dollar onsdag eftermiddag.

Lagrene af benzin faldt med 6,6 mio. tønder, mens lagrene af destillater, der blandt andet inkluderer fyringsolie, blev reduceret med 2,7 mio. tønder.

Der var ventet et fald i benzinlagrene på 1,5 mio. tønder og et fald i destillatlagrene på 1,0 mio. tønder.

Guld og andre ædelmetaller er presset af udsigterne til højere amerikanske renter. Og trods den globale politiske usikkerhed og en vis sabelraslen fra Nordkoreas side står de mange signaler om en forestående renteforhøjelse fra den amerikanske centralbank øverst på evalueringslisten hos investorerne.

En ounce guld står torsdag morgen i 1207 dollar mod 1208 dollar onsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller bliver kobberprisen torsdag morgen trukket ned til 5714 dollar per ton fra 5768 dollar onsdag eftermiddag.

To Opec-lande klar til at forlænge olieaftale

Rambøll Olie & Gas ser tegn på bedring i 2017

Skotsk Dong-bejler lufter købsappetit

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere