ShippingWatch

J. Lauritzen betaler obligationsejere ud

J. Lauritzen har droppet at opnå en forlængelse af sit obligationslån på 300 mio. norske. kr. Rederiet betaler nu hele lånet, når det forfalder i oktober 2017. Det sker med penge fra ejeren, Lauritzen Fonden, som hæver sin planlagte kapitaltilførsel til 80 mio. dollars.

Det danske tørlastrederi J. Lauritzen har opgivet at nå til enighed med sine obligationsejere om en forlængelse af et lån på 500 mio. norske kr.

I stedet betaler selskabet nu hele lånet tilbage, når det forfalder i oktober. Det sker med penge fra ejeren, Lauritzen Fonden. Det fremgår af en meddelelse fra J. Lauritzen.

Med tilbagebetalingen opfylder rederiet nu betingelserne for den gældsaftale, som skal sikre den fortsatte finansiering af selskabet.

"Den nye aftale vil styrke vores finanser betragteligt og nedbringe vores omkostninger til gæld. Vi sætter stor pris på den tillid, som Lauritzen Fonden og vores vigtigste långivere har vist os ved at finde frem til den her løsning," udtaler CEO Mads Zacho.

Aftalen er indgået med rederiets banker og ejeren, Lauritzen Fonden. Den indebar oprindeligt, at fonden skulle tilføre 30 mio. dollars i ny kapital, mens bankerne gik med til at udsætte en del af gælden.

Samtidig skulle obligationsejerne i det norske lån gå med til at forlænge tilbagebetalingen med fire år.

Det har imidlertid ikke været muligt for CEO Mads Zacho og resten af ledelsen at nå til enighed med obligationsejerne om udsættelsen.

Som tidligere beskrevet på ShippingWatch har långiverne især været utilfredse med, at de skulle acceptere en forlængelse af gælden med fire år, mens bankerne kun skulle acceptere en udsættelse på to år.

Ifølge den norske kapitalforvalter Alfred Berg har flere obligationsejere desuden været vrede over, hvad de opfatter som en manglende dialog med ledelsen i J. Lauritzen.

Uenigheden har betydet, at J. Lauritzen to gange har måttet droppe møder, hvor der skulle stemmes om forslaget.

Men nu er forløbet altså endt med, at lånet bliver betalt med penge fra Lauritzen Fonden, der hæver sin planlagte kapitalindsprøjtning med 50 mio. dollars, så den lander på i alt 80 mio. dollars.

Lauritzen Fonden sikrer Zacho fire års arbejdsro

J. Lauritzen dropper møde med obligationsejere

Derfor er obligationsejerne sure på J. Lauritzen

Vrede obligationsejere vil blokere J. Lauritzens bankpakke

J. Lauritzen vil udskyde norsk lån med fire år

J. Lauritzens norske lån er blevet markant dyrere

Sådan har ejeren hjulpet J. Lauritzen i 2016

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere