ShippingWatch

Erria halverer bestyrelsen og flytter børsnotering

Errias mangeårige formand Kaare Vagner og tre andre forlader bestyrelsen på shippingselskabets kommende generalforsamling.

Foto: Erria

Erria lægger op til store ændringer ved sin kommende generalforsamling.

Først og fremmest forlader formand Kaare Vagner og tre andre medlemmer bestyrelsen. Det er Finn Buus Nielsen, Hasse Kjærsgaard Larsen og Bent Ulrik Porsborg.

Der er kun foreslået nyvalg af Jesper Larsen, der er medejer og direktør i ejendomsselskabet Property Partners og har en fortid i Difko, mens Claus Jarlgaard Jensen og Anne Kathrine Steenbjerge står til genvalg.

Dermed vil bestyrelsen i Erria gå fra seks til tre medlemmer.

Samtidig foreslår bestyrelsen at afnotere shippingselskabets aktier fra hovedbørsen i København og i stedet notere dem på den mindre, alternative markedsplads, First North, der også drives af Nasdaq.

Det begrundes med, at omkostningsniveauet på hovedmarkedet er for stort, og at der er mere lempelige rapporterings- og informationskrav på First North-børsen. For eksempel droppes kravene om regnskaber efter de internationalt anerkendte IFRS-standarder.

Noteringsforslaget skal godkendes med to tredjedeles flertal blandt de fremmødte stemmer, som samtidig skal udgøre minimum to tredjedel af det samlede antal stemmer i aktieselskabet.

Generalforsamlingen afholdes 7. april klokken 15 i Køge.

Erria var presset på flere fronter i 2016 og oplevede et stort fald i aktiviteten, så bundlinjen gik i rødt.

Det fremgår af selskabets årsregnskab for 2016.

"Efter en årrække med stærk performance faldt vores aktiviteter inden for byggetilsyn, teknisk rådgivning og inspektioner kraftigt. Det blev kun delvist opvejet af positiv udvikling i øvrige aktiviteter," skriver Erria i regnskabet.

Vanskeligt år gav tab på 10 mio. kroner hos Erria

Erria-aktien tager mystisk kurshop

Erria køber resten af containerservice-selskab

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs